• Home
  • KFUM Ostersund Basket - Norrkoping: 86- 53

KFUM Ostersund Basket - Norrkoping: 86- 53

KFUM Ostersund Basket - Norrkoping: 86- 53Skönt trendbrott för Östersund: ”Jag är så glad”

Seger med 86-53 och ett efterlängtat trendbrott.

Efter sex raka förluster satt det extremt skönt med en fullpoängare för Östersund Basket.

Norrköping var tvåa på det mesta och fick grundligt smörj. 

– Jag är så glad. Vi har haft ett antal mycket tuffa dagar, men det här känns som en nystart för oss, menade en innerligt glad Antonio D'Albero.

Alla sju spelare i Östersund får plus för en insats som präglades av stort hjärta. Alla skador och avhopp har gjort att laget krympt till en tummetott, men det stoppade inte dessa viljestarka spelare.

– Jag sa innan matchen att de skulle gå ut och visa ett stort hjärta och det gjorde de. Vi spelade som ett lag, sa en glädjestrålande D'Albero.

Korta omdömen:

Taylor Wurtz var som vanligt strålande. Vilken fysik och vilket driv denna spelare har. Hon växer för varje match, för varje vecka.

Elsa Paulsson-Glantz drog också ett stort lass, nu på en ovan position, som forward. 24 poäng och en attackerande inställning som smittade av sig på resten av laget. Den här tjejen har det mesta. A-landslaget nästa?

Isabelle Edholm spelar sitt livs bästa basket just nu. Hon tar för sig offensivt och skjuter som aldrig förr – 20 poäng i kväll. Tuffa ”Bella” håller på att bli en matchvinnartyp. Jätteskoj.

Matilda Ståhls insats var ändå den mest sensationella av dem alla. Hon gick in och spelade som om det var en vanlig träning. Helt respektlöst. 12 poäng och 11 (!) returer. Tala om genombrott och inställning!

Så befriande skönt att det finns nyförvärv och spelare som inte viker ned sig och flyttar hem utan hellre borrar ned huvudet och krigar på. Som sätter laget först. Inte sitt ego.

Här kommer ett antal bilder från segermatchen:


Danielle Elvbo – mycket nyttig, även om hon hade ring-ut i skotten.


Elsa Paulsson-Glantz fick sitt definitiva genombrott i Damligan.


Taylor Wurtz – grym insats med 24+7+8.


Elisha Harris i försvarsställning i första halvlek.


Olivia Lindgren i attack.


Taylor Wurtz spelade 34 minuter – mest på banan.


Segerglädje hos Antonio D'Albero och Krister Blomgren.

PUBLICERAT AV

Hans Andersson

Hans Andersson